Ontwikkelingsstoornissen

ADHD, ADD, Asperger, autisme… het zijn geen leuke termen. Als je een van deze ontwikkelingsstoornissen hebt, moet je ermee leren leven. En je omgeving ook. Daar kan ik bij helpen. Door samen te kijken wat er ondanks alles tóch mogelijk is, te oefenen met situaties en structuur aan te brengen, bouwen we samen aan acceptatie. Want misschien is jouw manier van naar de wereld kijken wel jouw kracht. Dat gaan we uitzoeken. Maak een afspraak en kom langs.

“Ik loop met een been op de stoep
En een been in de goot
En als ik dat niet doe
Dan ben ik morgen dood…”
– Kinderen voor kinderen –

 

Leren leven met autisme

Heb jij dat ook? Als je met de klas naar de gym fietst, moet iedereen in tweetallen achter elkaar blijven. Maar sommige kinderen gaan klieren onderweg. Ze fietsen met z’n drieën naast elkaar. Of ze gaan wel eens over de strepen. Dat Mag Absoluut Niet! Ooh, wat word jij daar boos om! Sommige kinderen denken niet in zulke strakke regels als jij. Daar zul je mee moeten leren omgaan.
Maar hoe? Daar help ik je bij.

Van klacht naar kracht

Autisme klinkt zo stom. Toch kun je er ook voordelen uithalen. Jij kunt extra goed opletten. Of weetjes heel precies onthouden. En als jij aan een opdracht moet werken, houdt niemand je meer tegen. Jij zorgt dat alles klopt. Pas als iets perfect is, vind jij het fijn. Dat is jouw kracht. En die kunnen we benutten.

Niet diagnosticeren, wel accepteren

De laatste twintig jaar is er veel onderzocht op het gebied van ontwikkelingsstoornissen. Gelukkig maar. Want zo kunnen we sneller en doelgerichter helpen. Kom je in mijn praktijk en ik heb een vermoeden, dan stuur ik je eerst door naar een dokter of psycholoog. Diegene zal je misschien medicijnen voorschrijven. Daarna kun je weer naar mij. Ik schrijf dus niet je medicijnen voor, maar help je wel accepteren dát je ze nodig hebt.  Met oefeningen en spellen ontdekken we wat voor jou het beste werkt.

Bel me snel en maak een afspraak.